FREE Epic Skills Assessment: Verbal Reasoning Questions and Answers

0%

A group of seventeen chemical elements in the periodic table are rare earth elements or rare earth metals. Despite their moniker, rare earth elements are common in the Earth's crust, with cerium as abundant as copper. Rare earth refers to these elements because they are infrequently discovered in amounts large enough to make mining profitable. Despite only possessing 23% of the world's proven stocks of these metals, the People's Republic of China supplies over 90% of rare earth elements. Due to environmental worries, depleting reserves, and issues with industry regulation, China has been slowly reducing its export quotas for rare earth elements, which could result in shortages of these materials in the future. What does not account for China's decreased shipments of rare earth elements?

Correct! Wrong!

Explanation:
The passage states that difficulties with industry regulation were a reason for decreased quotas, and is, therefore, an incorrect answer.
The passage states that environmental concerns are a reason for decreased quotas, and is, therefore, an incorrect answer.
The passage states that depleted reserves are a reason for decreased quotas and is therefore an incorrect answer.
The passage does not discuss international competition, therefore, this is the correct answer.

The fall of the Japanese asset price bubble resulted in the 1991–2000 economic downturn, dubbed "the lost decade" in Japan. Japan's economy grew quickly in the 1970s and 1980s, which fueled expectations that Japan would eventually achieve superpower status. But irregularities in the Japanese economy fed a lot of speculative activity from Japanese businesses. Low-interest rates and high property values encourage substantial borrowing and significant investment in local and foreign stocks. The finance ministry recognized that this was an asset bubble, though, and raised interest rates as a result. This precipitated a stock market meltdown and the eventual burst of the Japanese asset price bubble. What economic circumstances led to Japan's high levels of borrowing?

Correct! Wrong!

Explanation:
The passage states low-interest rates and high property prices lead to large amounts of borrowing and heavy investment; therefore, this answer is incorrect.
The passage states low-interest rates and high property prices lead to large amounts.
of borrowing and heavy investment; therefore, this answer is incorrect.
The passage states low-interest rates and high property prices lead to large amounts of borrowing and heavy investment; therefore, this answer is incorrect.
The passage states low-interest rates and high property prices lead to large amounts of borrowing and heavy investment; therefore, this answer is the correct answer.

Kopi Luwak, often known as civet coffee, is an expensive brand of coffee available today. It originates in Indonesia. The fact that this particular kind of coffee is created using the same coffee beans that Asian palm civets consume makes it special. The civet also eats the indigestible coffee bean inside the coffee berry for its mushy pulp. However, proteolytic enzymes penetrate the bean as it travels through the civet's digestive system, shortening peptides and boosting the amount of free amino acids, enhancing the coffee bean's flavor. Similarly, Kopi Luwak can be sold for up to $3,000 per kilogram due to the costly and time-consuming procedure of looking for civet droppings.

Correct! Wrong!

Explanation:
The passage states that digestion shortens coffee bean peptides, therefore the answer is incorrect.
The passage states that enzymes make peptides shorter, therefore this is the correct answer.
The passage does not mention removing coffee bean peptides, therefore this answer is incorrect.
The passage does not mention increasing coffee bean peptides, therefore this answer is incorrect.

One of the largest moons in the solar system, Europa is the sixth closest moon to the planet Jupiter. The scant atmosphere of Europa, which is mostly made of oxygen, is somewhat smaller than that of the Earth's moon. Europa's water-covered surface is one of the smoothest in the solar system. According to scientists, Europa is a strong candidate for extraterrestrial life because it may have an ocean of liquid water beneath its surface. As with plate tectonics on Earth, it is also projected that heat energy from tidal flexing may keep the oceans liquid and drive geological activity. What qualifies Europa as a possible location for extraterrestrial life?

Correct! Wrong!

Explanation:
The passage states that a liquid ocean makes Europa “a strong candidate for extra-terrestrial life.” Therefore, this is the correct answer.
The passage states that Europa has a smooth ice-water surface, but does not say this indicates it is a potential home for extraterrestrial life.
The passage states that Europa has an atmosphere of oxygen, but does not state this indicates it is a potential home for extraterrestrial life.
The passage states that Europa may have geological activity, but does not state that this indicates it is a potential home for extraterrestrial life.

In the United States, the Mojave Desert can be found in parts of California, Nevada, Utah, and Arizona. The Mohave tribe of Native Americans named the desert, which has the classic topology of a basin and range. The Mojave Desert is typically between 2000 and 5000 feet in elevation and receives fewer than 300 millimeters of rain annually. Depending on the season, the desert encounters temperature extremes at both ends of the spectrum. In the winter, higher elevations may see temperatures as low as -18 °C. It is the hottest area in the US during the summer, when temperatures reach over 49 °C. How much precipitation occurs in the Mojave Desert annually?

Correct! Wrong!

Explanation:
The passage does not state an exact amount of rainfall, making this answer incorrect.
The passage does not state an exact amount of rainfall, making this answer incorrect.
The passage does not state an exact amount of rainfall, making this answer incorrect.
The passage does not state an exact amount of rainfall, making this the correct answer.

The term "deliberately planned endeavor to strengthen an organization's relevance and viability" (OD) describes this process. Kurt Lewin, a German-American psychologist, was one of the first to apply social psychology, group dynamics, and social research to the workplace. He developed the idea of organizational growth. Since its inception, organizational development has become a well-liked and widely used technique for organizational transformation. The fundamental tenets of the OD philosophy are largely humanistic, emphasizing enhancing organizational performance through employee empowerment.

Correct! Wrong!

Explanation:
The passage does not mention Pragmatism
The passage does not mention Egalitarianism
The passage states that “the key principles underlying OD philosophy are primarily
humanistic; therefore this is the correct answer
The passage does not mention Objectivism.

According to international agricultural research alliance researchers, climate change may soon cause millions of people in underdeveloped nations to rely on bananas as their primary food source. Growing essential foods like potatoes, maize, and wheat is difficult due to rising temperatures and unstable weather, which reduce the agricultural yields of these staples. However, bananas have a much better chance of surviving in tropical settings prone to high temperatures and unpredictable weather. It might not be a feasible food staple for all emerging countries, but in the next years, it might become more crucial for the economies of many of them.

Correct! Wrong!

Explanation:
The passage does mention Potatoes, therefore this answer is incorrect
The passage does not barley in the passage, therefore based on the nature of the
the question, this answer is correct.
The passage does mention Maize, therefore this answer is incorrect
The passage does mention Wheat, therefore this answer is incorrect.

Premium Tests $49/mo
FREE July-2024