DevOps Practice Test

0%

1. The importance of gathering data on everything and making sure that mechanisms are in place to provide visibility into all systems represents which DevOps value?

Correct! Wrong!

Correct answer: Measurement

One of the five DevOps values is measurement. It insists on gathering all available data in order to comprehend the current organization. Then, using this data, an improvement plan should be developed.

2. What is one of The Second Way's goals?

Correct! Wrong!

Correct answer: Shortening feedback loops

The second approach to DevOps emphasizes amplifying short feedback loops from right to left.

3. Which of the following best describes DevOps?

Correct! Wrong!

Correct answer: A cultural and professional movement

DevOps is a cultural and professional movement that automates the entire software development process.

4. Which of the following teams represents the development part of DevOps stakeholders?

Correct! Wrong!

Correct answer: Product Manager

The Development stakeholders are in charge of the Product Manager role. The Operations stakeholders are responsible for the roles of Database Administrator, Release Engineer, and Information Security Engineer.

5. Which of the following is a DevOps business value?

Correct! Wrong!

Correct answer: Productivity

Productivity measures the rate at which employees produce results. As a result, it is one of the business advantages of DevOps.

6. Which of the following statements about project management in software development is TRUE?

Correct! Wrong!

Correct answer: Use the agile method to get quick feedback.

Agile methodologies can be used in projects where the project's future direction should be determined by frequent releases and feedback.

7. Which of the following statements about DevOps is NOT correct?

Correct! Wrong!

Correct answer: A one size fits all strategy

DevOps is NOT a one-size-fits-all approach. Every DevOps implementation requires a strategy that is based on the organization's vision and goals.

8. Which of the following is NOT an example of a DevOps collective body of knowledge?

Correct! Wrong!

Correct answer: Public Standards by ISO

The International Standards Organization (ISO) establishes a variety of public quality management standards. ISO is not involved in the DevOps topic.

9. Which DevOps practice backs up The Second Way?

Correct! Wrong!

Correct answer: Peer review of production changes

The second approach to DevOps emphasizes amplifying short feedback loops from right to left.

10. Which of the following is a business value of DevOps?

Correct! Wrong!

Correct answer: Increased market share

One of the 'business' benefits of implementing DevOps is increased market share. The other options represent the DevOps IT benefits.

11. What are the proper DevOps values?

Correct! Wrong!

Correct answer: Culture, Automation, Lean, Measurement, Sharing

DevOps' five values are culture, automation, lean, measurement, and sharing.

12. Which of the following is a DevOps goal?

Correct! Wrong!

Correct answer: Lower failure rate of new releases

DevOps contributes to lowering the failure rate of new releases. This is accomplished through the collaboration of various teams, continuous integration, continuous delivery, and so on.

13. The Bi-Modal IT is

Correct! Wrong!

Correct answer: A concept where two distinct IT methodologies exist in the same company

Bi-modal IT is a concept in which two distinct IT methodologies coexist in the same organization. For example, in the same business unit, there may be Agile development teams and Waterfall development teams.

14. Why is it essential for lT to understand and support the company's "why"?

Correct! Wrong!

Correct answer: They must comprehend why the organization exists, as well as its purpose, cause, and belief.

To avoid silo culture, IT must understand the organization's purpose, cause, and belief so that they can align themselves with the organization's vision.

15. What is a method for moving work through a process at a manageable pace?

Correct! Wrong!

Correct answer: Kanban

Kanban is a FLOW-based method that allows a PULL system to operate at a sustainable rate. Kanban is a Japanese term that means "cards you can see."

16. What issues does DevOps solve?

Correct! Wrong!

Correct answer: All of the above

DevOps is designed to break down deployments into much smaller pieces, allowing IT organizations to make faster and simpler updates that do not require months of effort and do not result in extended periods of downtime. DevOps also encourages IT organizations to modernize their tooling in order to reap these benefits.

17. What exactly is the DevOps process loop?

Correct! Wrong!

Correct answer: Plan, code, build, test, deploy, operate, monitor, plan

It appears to be a long list of steps, but the use of scripts, automation, and machine learning reduces the amount of manual intervention significantly. The planning stage is the beginning and end point of the loop, informed by existing code to inform the development of subsequent code updates. The emphasis on collaboration in DevOps also means that some steps, such as continuous testing through the coding and building processes, occur concurrently, and monitoring is an important aspect of ongoing operation.

18. What cultural shift is described by DevOps?

Correct! Wrong!

Correct answer: All of the above

DevOps is an attempt to bring together IT departments into a more cohesive team that includes not only developers and IT operations, as the term implies, but also networking, security, and quality assurance, to name a few. There are now offshoots aimed at further unification, such as DevSecOps, BizDevOps, and DevNetOps. All of them ultimately strive for the same thing: cohesion and efficiency.

19. Who should be involved in planning activities and serve as change agents when attempting to effect major change?

Correct! Wrong!

Correct answer: Early adopters

During the planning phase of a major change initiative, early adopters should be involved. They understand the value of change and act as change agents to transform others because they are quick to adopt any change initiative.

20. Which of the following statements about DevOps transformation is FALSE?

Correct! Wrong!

Correct answer: Promote inertia

Inertia is defined as a refusal to change and a desire to remain in the same state. As a result, in a DevOps transformation, it is NOT encouraged.

21. Which of the following statements best describes "change fatigue"?

Correct! Wrong!

Correct answer: Apathy

"Change fatigue" was best described by apathy. When people are disinterested in change initiatives, they exhibit apathy. At the same time, they do not complain about it.

22. An lT organization wishes to test their new DevOps practices on an upcoming release. Which of the following does NOT constitute a good pilot?

Correct! Wrong!

Correct answer: Enough to demonstrate the return on investment in DevOps.

Return on Investment (RoI) is not a factor that should be considered or measured while launching a DevOps pilot project. The focus should be on the pilot's success and future improvements.

23. Which of the following is a critical success factor for DevOps?

Correct! Wrong!

Correct answer: System engineering that includes both Dev and Ops

Systems engineering that spans Dev and Ops is a critical success factor for the DevOps initiative.

24. How do ITSM processes contribute to DevOps?

Correct! Wrong!

Correct answer: All of the above

IT Service Management (ITSM) processes complement DevOps practices and assist in achieving all of the benefits listed above.

25. Which of the following is the most difficult challenge for an organization's expansion of DevOps use?

Correct! Wrong!

Correct answer: People issues

The most difficult challenge for any organization implementing DevOps transformation is dealing with people issues.

Comments are closed.