# FREE NPOST Police Math Question and Answers

#### Peter rides the elevator up to the 10th floor starting from the ground floor. After that, Peter descends two stories and ascends eight. On what floor is Peter?

Correct!
Wrong!

Explanation:

10 - 2 + 8 = 16

#### There has been a break-in at a nearby pharmacy. The types of pharmaceuticals that were taken, together with their total values, are listed as follows: narcotics ($7,000), barbiturates ($4,000), analgesics ($9,500), and other ($3,000).

How much did the stolen products cost in total?

Correct!
Wrong!

Explanation:

$9,500 + $7,000 + $4,000 + $3,000 = $23,500

#### In the year 2020, Sarah earned a monthly salary of $48,200, with 14% of that amount being deducted for income taxes. Her monthly pay in 2021 was $51,800, with 16% of that amount being deducted for income taxes. What was her typical take-home income from 2020 to 21?

Correct!
Wrong!

Explanation:

First, we have to determine the take-home pay for each of the two years, 2020 and 2021

In 2020, Mary paid the following in taxes: $48,200 x .14 = $6,748

$48,200 - $6,748 = $41,452 take-home pay for 2020

In 2021, Mary paid the following in taxes: $51,800 x .16 = $8,288

$51,800 - $8,288 = $43,512

To find the average for the two years, add $41,452 and $43,512 and then divide by 2:

$41,452 + $43,512 = $84,964

$84,964 รท 2 = $42,482

#### Solve the problems below:

18 - 3 + (- 5) =

Correct!
Wrong!

Explanation:

18 - 3 + (- 5)

18 -3 - 5

18 - 8 = 10

#### A suspect in a robbery has been detained. The bond amount in this case has been imposed by the judge at $1 million. To issue a bail bond, the bail bondsman needs to have a 10% deposit. How much of the $1,000,000 must the robbery suspect pay to obtain the bail bond?

Correct!
Wrong!

Explanation:

$1,000.000 x .1 = $100,000

#### In order to make a withdrawal from her account, Amy visits her bank. She has $527.41 left over. She takes out $250.00. How much money still remains in her account after the withdrawal?

Correct!
Wrong!

Explanation:

$527.41 - $250 = $277.41

#### In the nearby public schools, Officer Smith frequently serves as a drug-use prevention officer. He does three school visits per week for 40 weeks of the year. In a year, how many schools does he visit?

Correct!
Wrong!

Explanation:

40 weeks times three schools equals 120 visits to schools.