# Wonderlic Personnel Test #1

#### The words TEMPORARY and CONTEMPORARY are:

Explanation:

The meanings of these words are neither identical nor opposed.

They both allude to time but from distinct perspectives.

Temporary refers to something that only exists for a short time and is not permanent.

Living or happening at the same time or in the present is referred to as contemporary.

This sort of question evaluates your vocabulary and focuses on the notion of homonyms and terms with various prefixes and suffixes. This course's vocabulary lesson gives a wealth of information on the subject.

#### A student can type at a rate of 35 words per minute. In two hours, how many words can he type?

Explanation:

Depending on how you approach it, the total computation for this question could be longer or shorter.

The product of multiplying three numbers is the answer:

2 hours * 60 minutes per hour * 35 words per minute = 4200 words.

Or simply 2 * 60 * 35 = 4200

But in which order will it be a simpler calculation?

The lengthier way will be:

2 hours = 120 minutes

120 minutes * 35 words per minute

The second step is a calculation that is not intuitive. Even though the first step is quite intuitive, it leads to a second step that needs many people to break down the math further.

Using the associative property of multiplication and switching the order would be a simpler method:

2 * 35 = 70

70 * 60 = 4200

In this method, both phases of the calculation are obvious and may be replied quickly, with a higher degree of confidence in the accuracy of the response. Why? Because the first step involves multiplication by two, which is often thought to be easier, and the second step is akin to multiplying six by seven, which is part of the multiplication table.

The "simpler" method is less obvious since it alters the order in which the numbers are introduced in the data; nevertheless, by altering the order of the computation, you can complete it more quickly and boost your confidence and speed.

#### FLEETING is TRANSIENT in the

Explanation:

This question is based on the idea that A and B are synonyms.

Like appetizing and acceptable, fleeting and temporary are synonyms.

Governing and domineering aren't interchangeable terms. Dominant is a related word that is an exact synonym for control.

Apathetic and sympathetic are antonyms, as are adept and unaccomplished.

#### To make the figure on the left, which THREE options are required?

Only pieces of the same hue can be stacked on top of each other.

Please select 3 correct answers

Explanation:

There are two primary methods for determining the correct combination:

A. removing responses that show a tile that is improperly colored.

B. highlighting responses that must be included in the combination since they cover a tile that isn't covered by the other options.

Option D can be ruled out because the top-left tile should be green rather than gray.

Then, because they exhibit red tiles that aren't found in solutions A and B, alternatives C and E must be included in the mix.

Finally, because it is the only choice covering the middle-left gray tile, response B must be included in the combination.

#### In the following series of numbers, what is the next number?

0.5 2 8 32

Explanation:

Take a look at the numbers that differ:

0.5 2 8 32

*4 *4 *4

This means that each number in the series is the preceding number multiplied by four.

It can be formally written as follows: an+1 = an * 4

The next number of the series is equal to 32*4 = 128

The following numbers in the series would be useful for learning:

128*4 = 512

512*4 = 2048

Tips for a quick solution:

- Because of the multiple-choice style, you can delete all but the correct answer. You can estimate the value of the following number after you know that the difference between words is *4. The right solution must be more than 120 (30*4) because the last term is 32. Even 116 is too low, thus you may rule out all alternatives except 128.

- 2 * 4 = 8 if you only examine the last digit. This suggests that the right answer's last digit must be 8. The only choice that corresponds to this observation is 128.

#### Lumber is on sale for half off its normal price.

Rowena spends $12.50 for 5 meters of lumber. How much does a meter of lumber cost on average?

Explanation:

Rowena paid $12.50 for 5 meters of lumber, so we just divide $12.50 by 5 to get the sale price per meter. The sale price per meter is $2.50 because 12.5 divided by 5 = 2.5. The usual price is double the sale price because the sale price is a 50% reduction, so the regular price for a meter is $5.00.

#### REFRAIN, RECUSE

These words include the

Explanation:

The meanings of the words are similar. The terms "to refrain" and "to recuse" both relate to the act of refusing to participate in an activity.

#### CONFOUNDED, CON FUSE

These words have:

Explanation:

Both terms have virtually identical meanings, implying that someone is perplexed or that two items are mistakenly identified as the same.

#### In the Northern Hemisphere, which month has the fewest number of hours of daylight?

Explanation:

The onset of winter, which is mid-December in the Northern Hemisphere, has the fewest hours of daylight. The months of January, July, and October all have additional daylight hours.

Comments are closed.