Wonderlic Assessment (WPT-R) Test

0%

Nick, the supplier, sent 350 yards of ribbon per day from Tuesday to Friday. He supplied 700 yards of ribbon per day from Saturday to Monday. What was the average length of ribbon provided by Nick each day?

Correct! Wrong!

Explanation:
Multiply the number from Tuesday to Friday by 4.
350 x 4 = 1400
Multiply the number from Saturday to Monday by 3.
700 x 3 = 2100
Add the numbers.
1400+ 2100= 3500
Divide by 7.
3500 ÷ 7 = 500

Every __ years, there is a leap year.

Correct! Wrong!

Explanation:
Every four years, there is a leap year.

There are 120 cookies in a cookie jar. 75 of the cookies have chocolate chips in them. How many chocolate chip cookies are there in the jar?

Correct! Wrong!

Explanation:
Because the values of each option are so close, we'll have to calculate the percentage manually. To make things easier, reduce the figures listed in the question to 10%. 120 = 12 75 = 7.5 7.5 / 120 = 0.625 0.625 x 100 = 62.50%

What is the following number in the sequence?
325 300 310 285 295 270 280 255 __?

Correct! Wrong!

Explanation:
Remember that a series might be made up of different operations or relationships. As a result, choose an answer from the options only after you've determined the series' flow.
Determine the link between the second and first numbers, the third and fourth numbers, and so on.
When you look at the series, you'll see a pattern: subtract 25, then add 10.
265 is the correct answer.

Below is a capitalized word. What word has the OPPOSITE meaning?
By playing a movie on TV, the babysitter PACIFIZED the children.

Correct! Wrong!

Explanation:
The antonym of pacified is agitated.

Which of the THREE terms below have similar meanings?

Please select 3 correct answers

Correct! Wrong!

Explanation:
"Something regarded as 'unpleasant'" is synonymous with all three words.

Which of the THREE terms below have similar meanings?

Please select 3 correct answers

Correct! Wrong!

Explanation:
'Shy' is synonymous with all three words.

Below is a capitalized word. What word is the antonym of that one?
She had no choice but to RELINQUISH command of the project.

Correct! Wrong!

Explanation:
Something is relinquished when it is'released' or 'let go' of. As a result, 'possess' is the antonym.

Donna is a pound-for-pound yarn seller. The cost of a pound is $5.20. How much pounds can a $78.00 budget buy?

Correct! Wrong!

Explanation:
What we know (given price)
$5.20/pound
Budget
$78.00
Number of pounds that can be bought with the budget
$78.00 ÷ $5.2 = 15 pounds
Faster solution:
Approximation
75 ÷ 5 = 15
Since “15” is one of the choices, quickly calculate 5.2 x 15
5.2 x 15 = 78
This method is particularly effective in the final minutes of the test.
To make sensible predictions for math questions like this, use approximation calculations.

Comments are closed.

Related Content
Open