# PERT Math Practice Quiz 3

This is a timed quiz. You will be given 60 seconds per question. Are you ready?

60
0%

#### The graph below is part of the graph of the function T = (t + 1)(t - 3) for the temperature in a refrigerator for time t hours after midday. For which set of t values is the temperature below 0? Correct! Wrong!

Adding 10 to n gives n + 10. Multiplying the number obtained by 3 gives 3(n + 10). Making this equal to 42 gives 3(n + 10) = 42.

#### Given the formula a = s2 + 3b - c , find the value of a when s = 7, b = 13 and c = -24.

Correct! Wrong!

Substitute for s, b and c. a = 72 + 3(13) - (-24) a = 49 + 39 + 24 = 112.

#### There is a 12% sales tax. The pre-tax cost of a mobile phone is \$280. What is the tax payable on this mobile phone?

Correct! Wrong!

The sale price of the phone is 1.12×280 = \$313.60. The tax is \$313.60 - \$280 = \$33.60.

#### What is the value of (x2 + x + 3) / (x + 2) when x = -1?

Correct! Wrong!

Although T is negative for 1 < t = 0 for t >= 3 T > 0 for t < -1. T < 0 or negative when -1< t < 3

#### There are 1,000,000 kb in a GB. Guy has 29 GB of storage on his computer. He has a lot of picture files of about 78kb. What is the maximum number of such pictures he can store on his computer?

Correct! Wrong!

There are 1,000,000 kb in a GB. In 29GB there are 29,000,000kb. Guy can store 29,000,000÷78 = 371,794.87.... pictures. He can store 371,794 complete pictures

#### What percentage of students who got a mark below 30 got a mark below 20? Correct! Wrong!

The number of students who got a mark less than 30 was 23 + 32 + 45 = 100. The number of students who got a mark less than 20 was 23 + 32 = 55. The percentage of students who got a mark less than 30 who got a mark less than 20 was 55÷100 = 55%.

#### The angle for B is 198 degrees. How many shoppers purchased B? Correct! Wrong!

The number of degrees in a circle is 360. The total number of people purchasing cleaner was 300. The angle for those who bought B was 198. The number who bought B was 198/360 x 300 = 165.

#### What number should replace x? Correct! Wrong!

For 26 hours they are paid 26×\$25 = \$650. The money they get for overtime is \$850 - \$650 = \$200. The number of overtime hours is \$200÷\$40 = 5. x is 5.

#### Which of these is true?

Correct! Wrong!

The symbol for square root is √. The square roots of negative numbers are undefined.

Open