FREE Watson Glaser Inferences Question and Answers

0%

Fruit was allowed to enter the country duty-free, but the Tariff Act of 1883 declared a 10% duty on all imported vegetables. As a way to increase his income, the New York Customs Collector proclaimed the tomato to be a vegetable. Importers who were upset made the decision to file a lawsuit. Although botanists classify the tomato as a fruit, Justice Horace Gray wrote in the court case Nix v. Hedden that "the tomato is the court's conclusion that the tomato is a vegetable as a matter of law since tomatoes are eaten as a primary component of a meal, like squash or peas."

The sole purpose of the New York Customs Collector's declaration that the tomato was a vegetable was to increase his income.

Correct! Wrong!

Explanation:
In actuality, the tomato is more frequently regarded and utilized as a vegetable than a fruit. Only in terms of botany is a tomato regarded as a fruit. It is most likely that the tomato was the Customs Collector's selection.

Virtual employees, or employees that work from home via a computer, are an expanding trend. The number of virtual employees in the UK has grown by 39% over the past two years and by 74% over the past five. By using virtual employees, costs can be cut while brilliant employees can be used anywhere in the world. However, managing a remote workforce may result in misunderstandings, less camaraderie, and might take more time than face-to-face interaction.

In comparison to four years ago, there were more

Correct! Wrong!

Explanation:
Nothing in the text directly contradicts or supports this conclusion. Therefore, the right response on any other critical thinking test would be "Insufficient Data."

However, you can and SHOULD apply common sense on the Watson Glaser test's Inference part. It can be fairly concluded that the growth last year was bigger than that of four years ago if more than half of the increase in the number of virtual employees over the last five years was made in the last two (39% of 74%).

Keep in mind that although this conclusion is implied by the text, it is more likely than not true, making it Probably True.

Marco participates in a chess competition. He has been practicing daily for more than five hours over the past few months with four buddies who are also competing in the tournament. Due to Marco's side job working in a restaurant and his regular obligations for his French studies, this has been a very busy time. The planning paid off because, in the end, Marco wins the chess tournament, even though he had not previously believed it was possible.

Inference:
Marco would not have won the contest without the preparations.

Correct! Wrong!

Explanation:
Probably true. The preparations for winning the competition are clearly related in the text. It is also said that a few months ago Marcos did not thought it likely that he would win the championship. He might not have won the competition without the preparations, but that cannot be said for sure based just on the text.

The correlation between personal income and happiness levels can be seen in three broad groupings of nations. Over the past ten years, personal earnings and happiness levels have risen at the same rate in several nations (like Germany). Others, like China, have seen personal incomes double over the past ten years, but average happiness has only grown by 0.43 points overall. In 43 nations, including the US and India, incomes have increased but levels of happiness have decreased.

Inference: Despite having the same personal income levels, certain countries may have higher or lower happiness levels than others.

Correct! Wrong!

Explanation:
Given that there are three distinct associations between personal income levels and happiness levels, it is likely true that nations with similar personal income levels can be connected with both those with higher and lower happiness levels. There is enough information in this case to make it likely true that the three different connections between income levels and happiness include the possibilities suggested above, even though one cannot deduce this with absolute confidence because the evidence precludes such a definitive inference.

Fruit was allowed to enter the country duty-free, but the Tariff Act of 1883 declared a 10% duty on all imported vegetables. As a way to increase his income, the New York Customs Collector proclaimed the tomato to be a vegetable. Importers who were upset made the decision to file a lawsuit. Although botanists classify the tomato as a fruit, Justice Horace Gray wrote in the court case Nix v. Hedden that "the tomato is the court's conclusion that the tomato is a vegetable as a matter of law since tomatoes are eaten as a primary component of a meal, like squash or peas."

The tomato was practically categorized as a fruit before to 1883.

Correct! Wrong!

Explanation:
The phrase "for all intents and purposes" is crucial to the question's solution. That is, despite the passage's focus on the argument over whether tomatoes should be classified as fruits or vegetables, it does not explicitly address the topic of what the tomato was classified as before to 1883. We are certain of the following two facts because they are referenced in the text: First, according to the botanical definition, tomatoes were classified as fruits prior to 1883, and according to the legal definition, they were classified as vegetables after 1883. This does not necessary imply that the tomato was perceived in every way as a fruit. Why did they pick tomatoes above other fruits? In Nix v. Hedden, Justice Horace Gray declared that "Although botanists consider the tomato a fruit, tomatoes are eaten as a significant element of a meal, like squash or peas." Take note of this. This reveals that despite its botanical classification, the tomato has historically been a perplexing dish because people often mistake it for a vegetable. Therefore, it is highly possible that the tomato was not considered to be a fruit for various purposes—including eating. As a result, the response is "Probably False."

Virtual employees, or employees that work from home via a computer, are an expanding trend. The number of virtual employees in the UK has grown by 39% over the past two years and by 74% over the past five. By using virtual employees, costs can be cut while brilliant employees can be used anywhere in the world. However, managing a remote workforce may result in misunderstandings, less camaraderie, and might take more time than face-to-face interaction.

The marked advantage of virtual employee hiring is the ability to benefit from the output of unsociable employees without involving them in face-to-face interactions.

Correct! Wrong!

Explanation:
The phrase "marked advantage" implies that the biggest advantage is the capacity to profit from sociopathic workers. But nowhere in the text is this benefit even stated. As a result, the response is either False or Probably False.

The benefits of face-to-face meetings on social interaction are expressly mentioned in the text: "a workplace with virtual employees may involve miscommunication and less camaraderie and can be more time-consuming than face-to-face engagement." The general theme of the chapter, however, refutes the conclusion's reference to the issues it causes.

Fruit was allowed to enter the country duty-free, but the Tariff Act of 1883 declared a 10% duty on all imported vegetables. As a way to increase his income, the New York Customs Collector proclaimed the tomato to be a vegetable. Importers who were upset made the decision to file a lawsuit. Although botanists classify the tomato as a fruit, Justice Horace Gray wrote in the court case Nix v. Hedden that "the tomato is the court's conclusion that the tomato is a vegetable as a matter of law since tomatoes are eaten as a primary component of a meal, like squash or peas."

It was a fair and acceptable law to impose import duties on vegetables but not on fruit.

Correct! Wrong!

Explanation:
Typically, the opening sentence of the paragraph introduces this law. The remainder of the passage concentrates on the tomato case. We cannot say that the law was fair or reasonable because there are no references to it.

Premium Tests $49/mo
FREE May-2024