# FREE Revelian Test MCQ Question and Answers

#### John takes 30 minutes to wash a car. Joe is 20% slower than John at washing vehicles. How many cars can they wash in total if they work together for 2.5 hours?

Explanation:

John washes a car every 30 minutes, so in 2.5 hours (150 minutes) he can wash 150/30=5 cars

Joe will wash 20% more cars in the same amount of time because he is 20% faster than John. This indicates that he will wash 20% more vehicles than John, or 5*(120%)=5*1.2=6 vehicles.

In 2.5 hours, the two will wash 5+6=11 cars together.

Advanced tip: It can be helpful to match up the units of the provided information in questions like these. Either make a change of 30 minutes to 0.5 hours or a change of 2.5 hours to 150 minutes.

Advanced tip 2: If low on time, you can use this type of question to guess. You can look at the various replies and make an educated guess as to how many cars Joe washes rapidly (he'll wash 2 cars an hour, or 5 cars in 2.5 hours). Joe washes more quickly than Joe, therefore the two of them will wash more than five automobiles together, making 11 the only reasonable response.

#### Epidemic is to Widespread as Desert is to

Explanation:

Being widespread is what defines an epidemic.

A desert is described by being a dry region.

#### At 4 p.m. on Wednesday, a clock accurately displayed the time. The time was off by 35 seconds the following Saturday at 2 o'clock. How many seconds did the clock jump every 30 minutes on average?

Explanation:

The distance from Wednesday at 4 PM to the following Saturday at 2 PM is 3 days, minus 2 PM:

(24 3) 2 = 7 2 = 70 hours

If you lose 35 seconds over the course of 70 hours, you lose one second every two hours (35/70 = 1/2).

Half a second every hour, one fourth of a second (1/4) every half hour, and one second every two hours. Ratios offer a different perspective on the final calculation: We were asked to calculate the number of seconds lost per half-hour. We are aware that the clock is off by one second every two hours. We need to multiply two hours by four to get to half (2/4=1/2).

If we keep this ratio, we must also divide our one second by four, which results in a quarter of a second.

#### Which ONE word is inappropriate?

Explanation:

Assessment, Evaluation, Appraisal â€“ these are synonyms.

#### Piano is to Stroke as Guitar is to

Explanation:

Stroking a piano note with your fingertips to make sound is called a stroke, and strumming a guitar string with your finger is called a strum.

#### Air to Sound is as Blood is to

Explanation:

Air is the medium through which sound travels. The blood serves as the pathway for oxygen.

#### Henry, Arthur, and Peter each have one, three, and six novels, respectively. Henry is outnumbered by Arthur by 18 volumes. How many books total do the three have?

Explanation:

H:A:P=1:3:6

A=18+H

H/A=1/3

A=18+1/3A

A=18*3/2=27

Total=9+27+54=90