FREE NAB Numerical Reasoning Questions and Answers

0%

What was the cost of a Google click in April vs Facebook and Yahoo clicks in February?

Correct! Wrong!

Step 1. Extract appropriate data from the graph. April's cost per click. Google charges 18 cents for a Facebook and Yahoo click in February (14 + 6 = 20 cents). Step 2. Divide 20 by 18 to find the ratio. 20 ÷18 = 1.11 Step 3. Present as a ratio of 1:1.11.

If the cost of a Facebook click continued to fall at the same rate as in April and May, how much will a click cost in July?

Correct! Wrong!

Calculate the percentage drop in Facebook click costs between April and May: ((16 - 13) ÷16) x 100 = -18.75%. Calculate the decrease in the cost of a Facebook click over the following two months. 13 times - (100% -18.75%) equals 10.56 cents. 10.56 times - (100% -18.75%) equals 8.58 cents.

An advertiser pays 90 pence for Google clicks on one day in February, assuming an FX rate of 1.60 cents to 1 pence. How many clicks did he receive?

Correct! Wrong!

Convert 90 pence to cents. 90 x 1.60 is 144 cents. Calculate the number of Google clicks the advertiser received for 144 cents. 144 ÷ 18 = 8 clicks.

What was the percentage rise in the cost of a Yahoo click from February to May?

Correct! Wrong!

What was the worth of oil produced in February, according to February's oil prices?

Correct! Wrong!

15,000 × $78 = $1,170,000

What is the value of oil produced in July if monthly output drops by 22%?

Correct! Wrong!

18,000 × (1-0.22) = 14,040 14040 × $82 = $1,151,280

What percentage difference in the value of oil produced between April and May?

Correct! Wrong!

April 18,000 × $76 = $1,368,000 May 13,000 × $89 = $1,157,000 $1,368,000 - $1,157,000 = $211,000 211,000 / 1,368,000 x 100 = 15.42%

What was the average oil price in March, June, and July?

Correct! Wrong!

(82 + 77 + 82) / 3 = $80.33

What was the average number of jobless in London, Cardiff, and Glasgow in 2019?

Correct! Wrong!

(6K + 4K + 4K) / 3 x 100 = ​4,667

If Blackpool employs 50,000 people in 2021, what is the employment-to-unemployment ratio?

Correct! Wrong!

50k : 5k 50 / 5 = 10 10:1

Assuming that online sales climbed at the same pace as they did in years 3 and 4, how many units were sold in year 5?

Correct! Wrong!

40,000-25,000 / 25,000 x 100 = 60% increase 1.6 × 40,000 = 64,000

Premium Tests $49/mo
FREE April-2024