FREE Cognitive Reflection Test MCQ Questions and Answers

0%

How much will the entire order be if a receptionist for an attorney's office orders forty boxes of legal pads, which cost $10.00 each box, thirty boxes of file folders, which cost $5.75 per box, and fifty-five reams of paper that cost $4.50 per ream?

Correct! Wrong!

You would multiply the price of each item by the quantity of boxes you ordered, and then sum the total cost of all the things to arrive at $820.00.
Solution: Deal with the reams of paper first. Multiply the cost by the quantity of reams. $4.50 x 55 = $247.50.
Proceed in the same manner with the legal pads (40 x $10.00 = $400) and file folders (30 x $5.75 = $172.50).
To determine the overall cost, add together all of the prices. $172.50 + $400 + $247.50 = $820.00

There is an area of lily pads in a lake. The patch doubles in size every day. How long would it take the patch to cover half of the lake if it takes 48 days to cover the whole lake?

Correct! Wrong!

The patch doubles in size each day going forward. Therefore, the patch halved in size every day since it moved BACKWARDS. The lake is therefore halfway filled on day 47.

How much will an employee pay annually if they work ten days a month and pay $9.00 a day for a breakfast sandwich and coffee?

Correct! Wrong!

If an employee works ten days a month and pays $9.00 per day for a breakfast sandwich and coffee, they will make $1,080 annually.
First, find the monthly workday count (10) and multiply it by the employee's daily expense ($9.00). This gives you 10 x $9.00 = $90.00.
To determine your answer, multiply the monthly payment amount ($90.00) by the total number of months in a year (12).
$90.00 (12) = $1,080

The entire cost of a bat and a ball was $1.10. More than $1 is spent on the bat than the ball. What is the price of the ball?

Correct! Wrong!

Let X be the ball's price. The price of the bat is thereafter $1 higher, or X + 1. Since they each cost $1.10, we obtain bat + ball = X + (X + 1) = 1.1. Accordingly, 2X + 1 = 1.1, 2X = 0.1, and X = 0.05. This indicates that the bat costs $1.05 and the ball costs 5 cents.

Human resources informs interns that they would automatically receive a 3% wage increase after their internship is over. What will an intern's pay be after the 3% raise in salary if they currently make $4,446.00 per month throughout their internship?

Correct! Wrong!

An intern's monthly salary will increase to $4,579.38 when they finish their internship and receive a 3% pay increase.
Solution: A percentage is a portion of a number that is greater than 100%.
As an illustration, 3% denotes 3 out of 100. In order to calculate the wage increase that the interns will receive, convert 3% to a decimal, or .03, which represents 3 out of 100.
The pay increase the interns will receive is $133.38, which is calculated by multiplying the existing compensation of $4,446.00 by .03.
The monthly payment following the pay increase ($4,579.38) is calculated by adding the pay raise ($133.38) to the present pay ($4,446.00).
.03 times $4,446.00 equals $133.38; $133.38 plus $4,446.00 equals $4,579.38.

There are twenty-four kids in a classroom. The principal puts in an order for eight pizzas for a pizza celebration on the last day of classes. 12 slices are sliced from each pizza. If the pizza is divided equally among the children, how many slices will each receive?

Correct! Wrong!

To find the total number of pizza pieces, first multiply the number of pizzas (8) by the number of slices each pizza has (12). Next, divide the total number of pizza slices (96) by the total number of kids (24). 
Solution:  8 x 12 = 96.
96 / 24 = 4.

It is the responsibility of two coworkers to shop for an office celebration in honor of their boss's birthday. Using the above receipts, they visit three separate markets in search of their supplies: Market 1 = $45.64, Market 2 = $72.20, and Market 3 = $46.16. To ensure that each employee pays the same amount, the colleagues will tally the receipts from the three markets and divide the sum four ways. How much does each coworker pay?

Correct! Wrong!

When all the receipts were added up, the coworkers' grocery expenses came to $164.00. Each of them would pay $41.00 if they were to divide the sum among four people.
Solution: To determine the sum, first add up all of the receipts. Since four coworkers wish to split the amount equally, divide the total receipts by four 
$45.64 + $72.20 + $46.16 = $164.00 then $164.00 / 4 = $41.00

How many pieces of fruit do all the students have together if ten students have one apple, two students have one orange, eight students have one banana, and five students have two strawberries?

Correct! Wrong!

The pupils have a total of thirty pieces of fruit after they tally up all of the pieces.
Solution:
Add the number of pieces of fruit that each child has to determine the total amount of fruit. There are ten apples since ten students have one each.
There are two oranges because there are two students and one orange each. There are eight bananas because there are eight students and one banana each.
There are ten strawberries since five kids have two each.
Next, count up all of the fruit pieces to get your total: 10 + 2 + 8 + 10 = 30.

There are 2,300 applicants aiming for IT jobs at a software company. Over the next two months, 15% of the candidates, according to the firm, will be hired. How many applicants will be given the job?

Correct! Wrong!

In the case where 2,300 applicants apply for the IT jobs and the business decides to hire 15% of them within the following two months, 345 applicants will be hired.
Solution: A percentage is a portion of a number that is greater than 100%.
15%, for instance, is equivalent to 15 out of 100. You will convert 15% to a decimal, or .15, which represents 15 out of 100, to ascertain the number of candidates who will be hired.
To find the number of candidates that equals 15%, multiply the total number of candidates (2,300) by .15.
.15 times 2,300 is 345.

What is the total distance Danny will cover in three hours at 60 miles per hour?

Correct! Wrong!

Danny will cover 180 miles in three hours if he travels at 60 miles per hour. Danny could cover 60 miles in an hour if he drove at 60 miles per hour. To find the distance covered in three hours, multiply sixty by three. The answer is 60 x 3 = 180 miles.

How long would it take 100 machines to produce 100 widgets if it takes 5 machines 5 minutes to produce 5 widgets?

Correct! Wrong!

One machine needs five minutes to produce one widget if it takes five machines five minutes to produce five (one machine produces one widget every five minutes). Each machine can produce a widget in five minutes if 100 of them are operating simultaneously. In five minutes, there will be one hundred widgets.

Premium Tests $49/mo
FREE April-2024