FREE CFAT Problem Solving Questions and Answers

0%

A lamp's watt rating is 60. After 10 hours of operation, how many kWh does it consume?

Correct! Wrong!

A pair of identically dense balls, one big and one small, are rolled in the same direction at the same pace. What will happen to the bigger ball when they collide?

Correct! Wrong!

A swimming pool measuring 22 feet long, 10 feet broad, and 5 feet tall holds how many cubic feet of water?

Correct! Wrong!

A pie is sliced so that one piece, one-quarter of the pie, is twice the size of the other portions. How many pieces of pie are cut?

Correct! Wrong!

Rose buys 7 apples, gives three to Samantha, and then gives Gary half of what is left. How many apples does Gary receive?

Correct! Wrong!

If one officer is assigned to every 16 privates in the army, how many officers are there in a regiment of 1,105 officers and privates?

Correct! Wrong!

If a child can run 10 metres while a car travels 30 metres, how far can the child run if the automobile travels 66 metres?

Correct! Wrong!

Employees at a discounted appliance store get an extra 20% off the lowest price on any item. If an employee buys a dishwasher during a 15% discount sale, how much will he pay if the appliance was originally $450?

Correct! Wrong!

The dishwasher's initial price was $450. During the 15% off promotion, the dishwasher's price will be lowered by: 15% of $450 = 0.15 x $450 = $67.50 So, the dishwasher's retail price will be: $450 - $67.50 = $382.50 As an employee, the person saves an additional 20% on the lowest price, which is $382.50. We may compute the extra discount as follows: 20% of $382.50 = 0.20 x $382.50 = $76.50 So the ultimate cost that the employee will pay for the dishwasher is: $382.50 - $76.50 = $306.00 As a result, the employee will pay $306.00 for the dishwasher.

A car's selling price is $12,590, which is 20% off its original price. What was the initial price?

Correct! Wrong!

Original price = x, 80/100 = 12590/X, 80X = 1259000, X = 15,737.50

A box contains 28 blue pencils and 7 black pencils. What is the ratio of the black and blue pens?

Correct! Wrong!

The ratio of black and blue pens is 7 to 28, or 7:28. Dividing both sides by 7 yields 1:4.

If Jenny can paint a property in 4 hours and Mark can paint the same house in 6 hours, how long will it take for both of them to paint the house?

Correct! Wrong!

This is an inverse ratio problem. 1/x = 1/a + 1/b, where an is Jenny's painting time, b is Mark's painting time, and x is the combined painting time of Jenny and Mark. So, 1/x = 1/4 + 1/6  We use the smallest common multiple in the denominator, 24. 1/x = 6/24 + 4/24 1/x = 10/24 x = 24/10 x equals 2.4 hours. In other words, 2 hours plus 0.4 hours is 2 hours plus 0.4 times 60 minutes. = 2 hours, 24 minutes.

Premium Tests $49/mo
FREE April-2024