FREE AP English Language & Composition MCQ Question and Answers

0%

Which of the following conclusions drawn from this passage is NOT a political assumption?

Correct! Wrong!

Explanation:
While Brimmer asserts the value of formal education, she also argues that we must look into and implement non-formal education strategies for women who are unable to attend school: We are aware that informal education is more adaptable and can aid adults who have long since left the formal educational system or who were routinely refused access to education.

Which phrase best encapsulates the passage's message about the value of education beyond the primary level?

Correct! Wrong!

Explanation:
While acknowledging the improvements made for women and girls in primary education, Brimmer emphasizes the need to discover new strategies to motivate them to continue their education through secondary and perhaps post-secondary levels.

Which of the following best exemplifies the significance of the passage's use of statistics?

Correct! Wrong!

Explanation:
A strategy for supporting statements in a speech or writing is to provide statistical data. It provides both the statistical evidence that demonstrates the advancement of women's education and the statistical evidence that demonstrates the need for much more research on the subject.

What organization most likely employs the author?

Correct! Wrong!

Explanation:
We are committed to working with the United Nations and the international community, the author states in the first paragraph, using the pronoun we throughout the chapter. We can thus conclude that she does not represent the UN or another international organization. Additionally, she refers to UNESCO and UNICEF as "UN specialized agencies," making it unlikely that she is employed by either of them. She most certainly works for the American government.

Which of the following best sums up the passage's tone?

Correct! Wrong!

Explanation:
The tone is clearly "humanistic," reflecting the author's concern for people's welfare. The author adopts a "reverent," slightly somber tone when discussing the matter and is also quite concerned about empowering women via education. There is no levity or humor.

What does the first statement in this paragraph by Brimmer mean rhetorically?

Correct! Wrong!

Explanation:
Brimmer uses the expressions "right thing to do" and "wise thing to do" to make an emotional plea and a rational appeal, respectively. She frequently uses the pronoun "we" rather than "I" to convey to her audience that they are all supporting this cause together. It functions on both an intellectual and emotional level.

The author makes reference to UNICEF's Child-Friendly Schools to

Correct! Wrong!

Explanation:
The idea of education "for each and every girl and boy" is introduced in the statement that comes before this specific instance. A successful illustration of this is provided in the following sentence from UNICEF's Child-Friendly Schools. According to the author, these schools are special because they are "particularly inclusive and gender-sensitive."

Premium Tests $49/mo
FREE July-2024