# FREE Amazon Area Manager: Numerical Reasoning Questions and Answers

0%

#### How many inches are there in 17.5 feet?

Correct! Wrong!

Explanation:
There are 12 inches in one foot. Therefore, to convert feet to inches, we need to multiply by 12.

To convert 17.5 feet to inches, we can multiply 17.5 by 12:
17.5 feet x 12 inches/foot = 210 inches
Therefore, there are 210 inches in 17.5 feet.

#### How much change do you have if you have 6 nickels, 5 quarters, and 3 dimes?

Correct! Wrong!

Explanation:
To calculate the total change, we need to multiply the number of each coin by its value in cents and then add up the results.

3 dimes are worth 3 x 10 = 30 cents.
5 quarters are worth 5 x 25 = 125 cents.
6 nickels are worth 6 x 5 = 30 cents.
Adding up these values, we get:
30 cents + 125 cents + 30 cents = 185 cents
Therefore, you have a total of 185 cents, or \$1.85, in change.

#### A copy machine technician earns \$12.50 per hour plus \$4 for each visit he makes to the machine. He put in 34 hours and 6 service calls the previous week. He made how much money?

Correct! Wrong!

Explanation:
The repairman's earnings consist of two parts: his hourly wage and the money he makes from service calls. To calculate his earnings, we need to add up these two parts.

Hourly wage = \$12.50 per hour x 34 hours = \$425
Money from service calls = \$4 per call x 6 calls = \$24
Total earnings = Hourly wage + Money from service calls
Total earnings = \$425 + \$24 = \$449
Therefore, the repairman made \$449 last week.

#### In.5 seconds, a race car can cover 100 feet. How far will the race car travel in a minute at this rate of speed?

Correct! Wrong!

Explanation:
We can start by finding the speed of the race car in feet per second. To do this, we can divide the distance traveled by the time it took to travel that distance:

Speed = Distance / Time
Speed = 100 feet / 0.5 seconds
Speed = 200 feet per second
To find out how many feet the race car will travel in a minute (which is 60 seconds), we can multiply the speed by 60:
Feet traveled in a minute = Speed x Time
Feet traveled in a minute = 200 feet per second x 60 seconds
Feet traveled in a minute = 12,000 feet

Therefore, the race car will travel 12,000 feet in a minute at this rate of speed.

#### On a \$33 meal, you want to give a 15% tip. What is the night's total cost?

Correct! Wrong!

Explanation:
To calculate the total cost for the night, we need to add the cost of the meal to the amount of the tip.

The amount of the tip is 15% of the cost of the meal, which we can calculate as follows:

Tip amount = 15% of \$33
Tip amount = 0.15 x \$33
Tip amount = \$4.95
So the tip is \$4.95.
To find the total cost for the night, we add the cost of the meal and the tip:
Total cost = Cost of the meal + Tip amount
Total cost = \$33 + \$4.95
Total cost = \$37.95

Therefore, the total cost for the night, including a 15% tip on a \$33 meal, is \$37.95.

#### The vehicle dealership's lot has four times as many used cars as new ones. The lot of the dealership has a total of 120 vehicles. On the car dealership lot, how many new cars are there?

Correct! Wrong!

Explanation:
Let's call the number of new cars in the dealership lot "x".

According to the problem, there are 4 times as many used cars as new cars, so the number of used cars is 4x.
The total number of cars in the dealership lot is 120, so we can write an equation:
x + 4x = 120
Simplifying the equation:
5x = 120
Dividing both sides by 5:
x = 24

Therefore, there are 24 new cars in the dealership lot.

#### A retailer purchases a pack of gum from their supplier for 33 cents a pack. What would the price of 12 packs be?

Correct! Wrong!

Explanation:
If the store buys a pack of gum for 33 cents per pack from their supplier, then 12 packs of gum would cost:

12 x \$0.33/pack = \$3.96
Therefore, 12 packs of gum would cost the store \$3.96.